De Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD)

Informatie op een zorgvuldige wijze beveiligen en beschermen is nodig in een tijd vol dataverkeer en dataopslag. Gegevens mogen niet zomaar op straat belanden. U riskeert daarmee een hoge boete en natuurlijk is dat niet iets dat u wilt. Om processen binnen gemeentes niet alleen effectief te laten verlopen, maar informatie ook op een zorgvuldige wijze te beveiligen, is er de IBD.

Wie is de IBD en welke functie heeft het?
Het IBD is een gezamenlijk initiatief tussen het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dit initiatief is er voor alle gemeentes in Nederland. Elke gemeente kan gebruikmaken van de producten en diensten van IBD. U dient zich daarvoor als gemeente aan te sluiten bij de IBD. Wellicht heeft u geen idee hoe u hiermee aan de slag kunt en heeft u als gemeente externe hulp en begeleiding nodig.

Informatie beveiligen? Maak een afspraak met een adviseur
Wilt u ook met IBD aan de slag en heeft u daarvoor deskundige ondersteuning nodig? Quarant richt zich op het ondersteunen van gemeentes om IBD op de juiste wijze vorm te geven. Door een afspraak te maken met een adviseur van Quarant wordt u veel duidelijk. Uiteraard kunt u ook eerst een bezoek brengen aan quarant.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>